Панельна дискусія про гуманітарну політику в умовах воєнного стану: Професійна освіта як пріоритет та шлях до відбудови країни

Панельна дискусія: «Реалізація гуманітарної політики на регіональному рівні в умовах воєнного стану». Обговорювали державну політику та шляхи вирішення проблемних питань на законодавчому рівні.

Людмила Панасюк говорила про те, що у системі освіти пріорітетною є Професійна освіта, яка стає кар’єрно-орієнтованою, приваблює оновленими освітніми просторами, та сучасним обладнанням. Це освіта реальних можливостей із новою філософією. Суспільство має усвідомити, що безробітній випускник вишу обходиться державі значно дорожче ніж працевлаштований випускник профтеху, який швидко монетизується виробляючи продукцію необхідну для життєдіяльності кожноії людини та на користь громад і країни. З початком повномаштабної війни активізувалась потреба у фахівцях, які відбудовуватимуть Україну, рекультивовуватимуть с/г землі. А для АПК та для військових потреб все більше стають затребуваними нові смарт-професії, такі як «оператор дронів» та ін. То ж руйнуємо стереотипи, поважаємо професійну освіту, цінуємо кожного фахівця, адаптовуємося до викликів і наближаємо Перемогу разом!

Слава Україні! ????????

Версія для друку