500-річчя реформації

500-річчя реформації

У 2017 році весь християнський світ відзначає 500-річчя від початку масштабного духовного відродження, яке назавжди змінило хід історії. З метою відзначення 500-річчя Реформації в Колківському ВПУ упродовж  січня-червня 2017 року було проведено наступні заходи.

Викладачі історії Садюк В.С. та Шуляковська Ж.С. організували для педагогів круглий стіл «Історія протестантизму в Україні». Класні керівники провели круглі столи «Реформація та її вплив на розвиток людства»,  «Вплив Реформації на українській землі в ХVІІ-XVIII столітті», «Історичне значення діяльності Мартина Лютера», «Реформація – 500: український досвід».

В актовому  залі училища учні мали змогу переглянули документальний фільм «500 років Реформації» та відеоролик «Історія протестантів в Україні».

У бібліотеці училища І.В.Павлюк виготовила та розмістила інформаційно-просвітницькі матеріали, присвячених історії Реформації в Україні та області, оформила виставку («Реформація – подія, що змінила світ») історичних документів, церковно-богословської та художньої літератури. Провела заочну подорож «Протестантські церкви в Україні», відеолекторій «Видатні постаті української реформації».

А також були проведенні за участю представників протестантських організацій у бібліотеці училища тематичні бесіди, лекції, засідання за «круглим столом», присвячені 500-річчю Реформації.